Νάξος

Νάξος
΄Ενας από τους καλύτερους προορισμούς στην Ελλάδα

Η Νάξος είναι ένας από τους καλύτερους και δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα, μοναδική ομορφιά, εξαιρετικές αμμουδιές, ποικιλία τοπίων, πολλά ιστορικά μνημεία και παράδοση που έχει διατηρηθεί σε πολλά χωριά. Εκτός από ένα πανέμορφη και εύφορη, η Νάξος είναι ένα νησί με νυχτερινή ζωή, παραδοσιακά χωριά και πλήθος τοπικών προϊόντων. Θα τη λατρέψετε και θα ξαναέρθετε.

Η Νάξος φημίζεται για τις όμορφες πανέμορφες παραλίες της με τα καταγάλανα νερά. Υπάρχουν πάνω από 40 χιλιόμετρα παραλιών για να διαλέξετε, και οι περισσότερες από αυτές είναι αμμώδεις. Υπάρχουν δημοφιλείς και πολυσύχναστες παραλίες με εγκαταστάσεις καθώς και ήσυχες και απομακρυσμένες παραλίες.

Στη Νάξο υπάρχουν πολλά χωριά για να επισκεφθείτε και τα περισσότερα από αυτά έχουν τον δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα και στυλ. Περπατήστε στα στενά μονοπάτια και γνωρίστε την παραδοσιακή ζωή των χωριών. Σε πολλά από αυτά θα βρείτε μουσεία, μνημεία και άλλα σημεία ενδιαφέροντος όπως βυζαντινές εκκλησίες, μοναστήρια και ενετικούς πύργους.

Παραλίες

Η Νάξος διαθέτει μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα. Ο Άγιος Γεώργιος είναι η παραλία της Χώρας της Νάξου (Χώρα). Βρίσκεται στον λεγόμενο όρμο και εκτείνεται σχεδόν ένα χιλιόμετρο νότια. Ο Άγιος Προκόπιος είναι μια παραλία με άμμο που βρίσκεται νότια της της Στελίδας. H Αγία Άννα, ο επόμενος όρμος νότια toy Αγίου Προκοπίου, είναι ένας όμορφος οικισμός με μικρό λιμάνι για τα ψαροκάικα, τα γιοτ και τα εκδρομικά. Νότια της Αγίας Άννας βρίσκεται η παραλία Πλάκα, μια από τις καλύτερες του νησιού, που εκτείνεται σε μήκος σχεδόν πέντε χιλιομέτρων, με ψιλή άμμο και σχεδόν ακατοίκητη στο νότιο τμήμα της. Νοτιότερα βρίσκονται οι παραλίες Μικρή Βίγλα και Καστράκι. Ακόμα νοτιότερα βρίσκεται το Πυργάκι όπου υπάρχουν τρεις όρμοι. Οδηγώντας πιο νότια -5 χιλιόμετρα μη ασφαλτοστρωμένο δρόμο από την παραλία Πυργάκι-, η Αγιάσος είναι ένας λιγότερο γνωστός κόλπος με άμμο και ρηχή θάλασσα. Στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, το Αμπράμ βρίσκεται σε ένανόμορφο όρμο. Ο Απόλλωνας (με άμμο και βότσαλο) στο βόρειο άκρο του νησιού, είναι ένας δημοφιλής προορισμός για ημερήσιες αποδράσεις ή για όσους επιθυμούν ηρεμία και χαλάρωση. Η Μουτσούνα στην ανατολική πλευρά της Νάξου έχει άμμο και νοτιότερα της Μουτσούνας είναι η Ψιλή Άμμος και ο κόλπος Πάνορμος, και οι δύο με ψιλή άμμο.

Χωριά

Η Νάξος έχει πολλά παραδοσιακά χωριά, το καθένα με τη δική του ιστορία, στυλ και χαρακτήρα. Τα περισσότερα χωριά της Νάξου βρίσκονται στο μεσαίο και βόρειο τμήμα του νησιού. Η Απείρανθος με μαρμάρινα σοκάκια, βρίσκεται στις πλαγιές του όρους Ζας σε υψόμετρο 650μ και είναι ένα από τα πιο όμορφα και επισκέψιμα χωριά της Νάξου. Η Κόρωνος είναι ένα όμορφο σκαλωτό χωριό χτισμένο σε δύο αντικρινές πλευρές βουνών. Το Χαλκί παλαιόταρα διοικητικό κέντρο και πρωτεύουσα του νησιού, είναι ένα όμορφο χωριό με μεγάλη ιστορία. Το Φιλώτι είναι ένα γραφικό χωριό, περιτριγυρισμένο από ελαιώνες και χτισμένο στην πλαγιά του βουνού Ζας. Το Σαγκρί με τα αρχαία μνημεία, τις βυζαντινές εκκλησίες, τα ενετικά κάστρα είναι ένα από τα ενδιαφέροντα μέρη της Νάξου. Η Γαλήνη και οι Εγγαρές είναι παραδοσιακά, ήσυχα και γαλήνια χωριά, στην κατάφυτη κοιλάδα Γαλήνης – Εγγαρών.

Plaka Beach Naxos Greece

Filoti Village Naxos Greece